RFID فناوری است که افراد زیادی در مورد آن صحبت می کنند و بسیاری از مردم از آن استفاده می کنند و در دنیای امروز ضروری شده است. برای شناسایی خودکار خودرو، RFID رایج ترین انتخاب است. اما RFID چیست؟ و سیستم آن چطور کار می کند؟ در این مقاله ما همه چیز را در مورد سیستم RFID برای کنترل دسترسی خودرو به شما می گوییم.
RFID چیست؟
شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) یک فناوری شناسایی بی سیم است و از میدان های الکترومغناطیسی برای شناسایی و ردیابی خودکار اجسام مختلف استفاده می کند. هر سیستم RFID شامل موارد زیر است:
- خواننده ای که به آن متصل است یا با آن یکپارچه شده است.
- آنتنی که سیگنال رادیویی را ارسال می کند.
- تگی که سیگنال را با اطلاعات اضافه شده برمیگرداند.
RFID برای کنترل دسترسی خودرو
میتوان از RFID برای شناسایی خودکار وسایل نقلیه و رانندگان استفاده کرد. امکان اجازه یا رد دسترسی بر این سیستم از ورود وسایل نقلیه غیرمجاز که در غیر این صورت فضا را اشغال میکنند جلوگیری میکند و از ورود افراد به محل غیرمجاز نیز خودداری میکنند. بنابراین فناوری RFID برای کنترل دسترسی نقلیه، مانند دسترسی وسیله نقلیه در فرودگاه ها، بنادر دریایی و معادن، عالی است. همچنین برای دسترسی سریع و راحت وسیله نقلیه به پارکینگها، پارکینگ کارکنان و محوطههای آموزشی مناسب است.
RFID چگونه کار میکند؟
خواننده و آنتن RFID
اصل همه سیستمهای RFID اساساً یکسان است. یک خواننده از یک آنتن برای ارسال و دریافت سیگنالهای رادیویی استفاده میکند. این امکان وجود دارد که آنتن با خواننده ادغام شده باشد یا یک یا چند آنتن به صورت خارجی به خواننده متصل شده باشند. هنگامی که یک تگ RFID در محدوده خواننده قرار میگیرد، فعال میشود و شروع به بازگرداندن سیگنال رادیویی میکند.
آنتن این سیستم، سیگنالهای رادیویی را برای چند هدف مختلف به سوی تگ موردنظر ارسال میکنند:
- برای فعال کردن برچسبها بدون باتری (برچسب های غیرفعال).
- برای ارسال دستورالعمل ها به برچسب، به عنوان مثال برای انجام یک احراز هویت ایمن یا درخواست اطلاعات خاص از برچسب راننده.
- برای دریافت سیگنال های رادیویی از برچسب، به عنوان مثال شماره شناسایی برچسب.
طرح های مختلف آنتن را می توان تشخیص داد. طراحی آنتن منطقه تشخیص را تعیین میکند. برای سیستمهای شناسایی وسیله نقلیه استفاده از یک آنتن جهت دار برد بلند بسیار مفید است. آنتن جهت دار سیستم را قادر میسازد تا فقط وسایل نقلیه را در یک خط مشخص شناسایی کند و از خوانش متقاطع خودروها در یک خط مجزای مجاور جلوگیری میکند.
تگهای RFID
برچسبهای RFID اغلب بر روی وسایل نقلیه مانند ماشینها، کامیونها و اتوبوسها قرار میگیرند تا به طور خودکار آنها را شناسایی کرده و دسترسی ایمن به محل را فراهم کند. برچسب حاوی یک شماره شناسایی است که می تواند به خواننده ارسال شود. همچنین ممکن است حاوی اطلاعات مرتبط دیگر، کدهای امنیتی، کلیدها و موارد دیگر باشد. برای مطالعه بیشتر در مورد تگهای RFid مقاله تگ خودرویی Rfid چیست و چه کاربردهایی دارد؟ مطالعه کنید.
سه نوع تگ RFID وجود دارد:
برچسب های غیرفعال یا بدون منبع تغذیه (بدون باتری)
آنها توسط سیگنالهای رادیویی ارسال شده توسط آنتن خواننده تغذیه میشوند. این طول عمر طولانی را تضمین میکند. این تگ ها از مدولاسیون سیگنال رادیویی برای انتقال اطلاعات به خواننده استفاده میکنند. محدوده خواندن متکی بر موارد زیر است:
- برچسب ها هنوز در چه محدوده ای می توانند فعال شوند
- در چه محدوده ای خواننده همچنان سیگنال برچسب را دریافت میکند.
برچسبهای نیمه فعال یا برچسبهایی با منبع انرژی داخلی (باتری) اما بدون فرستنده فعال
تگ از خواننده قدرت نمیگیرد. از تکنیکهای بازتاب پس پراکندگی برای انتقال اطلاعات به خواننده استفاده می کند. این اجازه می دهد تا محدوده خواندن بدون مصرف جریان بالا باشد.
برچسبهای فعال
این تگ ها میتوانند به طور فعال سیگنال خود را به خواننده منتقل کنند. این امکان طولانی شدن دامنه خواندن را فراهم میکند، اما معمولاً در مقایسه با برچسب های غیرفعال و نیمه فعال، عمر محدودی دارند.
تگ های RFID در اشکال مختلفی مانند کارت های ISO، برچسب ها، دکمه ها و غیره موجود هستند. توجه داشته باشید که عملکرد مستقل از شکل آن یکسان است. می توانید شکل برچسبی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با برنامه شما مطابقت دارد. فرزان کارت آسیا مجموعه تگ های گسترده ای را با تگ های RFID غیرفعال و نیمه فعال ارائه میدهد. برای سیستمهای شناسایی خودکار خودرو، فرزان کارت آسیا توصیه میکند که یک برچسب شیشه جلو نیمه فعال یا غیرفعال را انتخاب کنید که از محدوده خواندن طولانی پشتیبانی میکند؛ زیرا این کار عملکرد سریع، ایمن و راحت را تضمین میکند.
شما میتوانید با مطالعه مقاله کاربرد تگ های Rfid در انبار نسبت به کاربرد این تگها در سیستم انبارداری آگاه شوید.
فرکانس های RFID
برچسب ها و خوانندگان RFID برای برقراری ارتباط باید روی یک فرکانس تنظیم شوند. فرکانس های مختلف RFID برای استفاده عمومی وجود دارد:
- فرکانس پایین (LF) 120 – 125 کیلوهرتز: فناوری مجاورت قدیمی (کمتر محبوب) مبتنی بر جفت الکترومغناطیسی القایی.
- فرکانس بالا (HF): 13.56 مگاهرتز: فناوری کارت هوشمند بدون تماس برای کاربردهای برد کوتاه و امنیت بالا.
- فرکانس فوقالعاده بالا (UHF): 800 تا 900 مگاهرتز: فناوری UHF برچسبهای غیرفعال کمهزینه را با محدوده خواندن طولانی فعال میکند.
درک فرکانسها با ویژگی های خاص آن که در محدوهی آنها سیستم های RFID کار میکنند، به شما کمک میکند تا راه حل مناسب شناسایی خودکار خودرو را برای نیاز خود انتخاب کنید.
برای استفاده از راهحل سیستم شناسایی خودرو RFid به فرزان کارت آسیا مراجعه کنید
فرزان کارت آسیا متخصص در شناسایی خودکار خودرو و راننده است. با تخصص برجسته خود در فناوری RFID، مجموعه ای منحصر به فرد با راه حل های RFID دوربرد (و تشخیص پلاک خودرو) با کارایی بالا ایجاد کردیم. ما به عنوان یکی از پیشگامان RFID در طول چندین دهه، سابقه قابل توجهی در راهاندازی تاسیسات شناسایی خودرو در سراسر ایران و در بسیاری از صنایع مختلف داریم.
برای استفاده از این راهحل میتوانید با استفاده از شماره تلفنهای موجود در سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید. آنها به شما در مورد این سیستم و نحوه استفاده از آن توضیح میدهند و ابهامهای احتمالی شما در این زمینه را به طور کامل از بین میبرند تا بتوانید به خوبی از این سیستم استفاده کنید و مشکلی در این زمینه نداشته باشید.
منبع: